Buffalo wings

Buffalo wings

1 tim Buffé Huvudrätt Förrätt
Heta buffalo wings, precis som dom ska vara! Vi marinerar kycklingvingarna i gräddfil och saltgurkslag för den rätta smaken. När kycklingen är nyfriterad vänds den ner i en smörig och het sås för att sedan avnjutas tillsammans med saltgurka och ädelostdipp.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/buffalo-wings/

Gör så här

  • Vispa ihop gräddfil med 1 dl saltgurkslag. Vänd ner kycklingen och låt stå minst 45 min, gärna längre.
  • Blue cheese dip: Mosa osten och blanda med gräddfil och kryddor.
  • Buffalosås: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt hot sauce och worcestershiresås. Låt allt bli varmt. Ta från värmen.
  • Blanda ihop paneringen i en skål.
  • Lyft upp kycklingen från marinaden och låt den rinna av i ett durkslag. Vänd ner kycklingen i paneringen. Se till att alla bitar blir täckta.
  • Hetta upp oljan till 160°. Fritera några kycklingar i taget 5-6 min. Lägg åt sidan att rinna av så länge.
  • Hetta upp oljan till 180°. Fritera all kyckling igen tills den blir gyllenbrun. Låt rinna av.
  • Vänd ner nyfriterade buffalo wings i buffalosåsen.
  • Servera buffalo wings med blue cheese dip och saltgurka.
Klart!

Ingredienser

Marinad:
Kycklingvingar
900 g
1 dl
Saltgurka
1 burk
Blue cheese dip:
Kvibille® Ädel Mild
140 g
2 dl
Cayennepeppar
2 krm
Salt
Buffalosås:
150 g
Hot sauce, t ex srirachasåser
1½ dl
Worcestershiresås
1 tsk
Panering:
Potatismjöl
2 dl
Vitlökspulver
1 msk
Chilipulver
2 tsk
Flingsalt
2 tsk
Cayennepeppar
1 tsk
Till fritering:
Neutral olja
1 liter