Brytbröd med solroskärnor

Brytbröd med solroskärnor

Ett superlätt bröd som går snabbt att baka. Bara att hälla ut på plåten och grädda. Njut sedan brödet med smör och en god ost.

Receptet gäller för 15 bitar

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (37 st)

Mitt betyg:

Brytbröd med solroskärnor

Ett superlätt bröd som går snabbt att baka. Bara att hälla ut på plåten och grädda. Njut sedan brödet med smör och en god ost.

Receptet gäller för 15 bitar

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten 37°
  • 1 tsk salt
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
  • 14 dl ljust lantbrödsmjöl
  • 1 lätt uppvispad äggvita
  • 1 dl saltrostade solroskärnor

Gör så här:

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, kvarg och mjöl till en lös deg. Arbeta den smidig. Jäs ca 1 timme under bakduk. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen lite med mjölad hand. Pensla med äggvita och strö över solroskärnor. Låt jäsa ca 15 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt brödet svalna på galler. Bryt eller skär det i bitar.

Källa: