Bröd utan jäst

Bröd utan jäst

1 tim
Härligt bröd som du snabbt svänger ihop. Detta bröd, med bikarbonat i degen, behöver varken knådas eller jäsa.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brod-utan-jast/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung.
  • Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 ½ liter. Strö över flingsalt.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna.
Klart!

Du kan byta ut bikarbonat mot dubbla mängden bakpulver.

Energi:

1515 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 231 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Vetemjöl, gärna fullkorn
5 dl
Bikarbonat
1 tsk
Salt
¾ tsk
Vatten
½ dl
3 dl
Honung
1 msk
Flingsalt
½ tsk