Bröd i långpanna
Budget Nytt

Bröd i långpanna

60+ min Buffé Mellanmål Frukost
Bröd till många, då är det smidigt att baka brödet i långpanna. Detta bröd är bakat med mjölk, vetemjöl och rågmjöl. Toppa med dina favoritfrön och njut av generösa bitar av nybakat bröd. Underbart gott med smör och lagrad ost!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brod-i-langpanna/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig.
  • Tillsätt honung, smör och mjölet i omgångar.
  • Arbeta degen i en degblandare ca 10 min, eller 15 min för hand. Tillsätt saltet på slutet.
  • Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
  • Täck en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.
  • Stjälp upp degen i långpannan och tryck ut försiktigt med händerna så den täcker hela pannan.
  • Dela degen i ett rutmönster med en kniv eller pizzaslizer. Det ska bli ca 12 bitar.
  • Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  • Värm ugnen till 225°.
  • Pensla brödet med mjölk och strö över dina favoritfrön.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca30 min.
  • Låt svalna på galler innan du bryter brödet i bitar.
Klart!

Ingredienser

Jäst
50 g
6 dl
Flytande honung
2 msk
75 g
Vetemjöl
7 dl
Fint rågmjöl
5 dl
Salt
2 tsk
Topping:
1 dl
Vallmofrön, solrosfrön, linfrön eller sesamfrön
2 dl