Böngryta med grönsaker

Böngryta med grönsaker

40 min Huvudrätt
Böngryta med kummin, fänkål, persilja och paprika ger must och färg. Crème fraiche kan antingen serveras som tillbehör eller röras ner i grytan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bongryta-med-gronsaker/

Gör så här

  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala löken. Skär lök och fänkål i klyftor. Strimla paprika och vitkål grovt.
  • Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  • Fräs kummin i smör-&rapsolja i en gryta ½ min. Tillsätt tomatpuré, lök, fänkål, paprika, vitkål, tomater, salt och peppar.
  • Rör om så att allt blandas väl. Låt koka på svag värme under lock tills lök och fänkål är mjuka, ca 10 min.
  • Rör ner bönorna och låt allt bli genomvarmt. Strö över persiljan.
  • Servera med en klick crème fraiche och bröd.
Klart!
Energi:

555 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Bulgur
2 dl
Gula lökar
2
Fänkål
400 g
Stor röd paprika
1
Vitkål
200 g
Vita bönor, ca 400 g
1 burk
Hel kummin
1 msk
1 msk
Tomatpuré
½ dl
Krossade tomater
400 g
Salt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 krm
Hackad färsk persilja
1 dl
2 dl
Grovt bröd
250 g