Blomkålssoppa med varmrökt lax

Blomkålssoppa med varmrökt lax

30 min Huvudrätt
En len och mild soppa som är klar på en kvart. Vill du servera den utan lax kan du toppa med rostade frön och krutonger istället.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/blomkalssoppa-med-varmrokt-lax/

Gör så här

  • Dela blomkålen i mindre bitar.
  • Koka upp fond och vatten i en kastrull. Lägg ner blomkålen och koka den mjuk ca 15 min. Mixa helt slät.
  • Tillsätt syrad grädde, koka upp och salta.
  • Dela laxen i 4 bitar och ta bort skinnet.
  • Lägg en bit lax i varje tallrik och strö på dillen. Häll på soppan och mal svartpeppar över varje tallrik.
  • Ringla ev olivolja över soppan.
  • Servera med bröd.
Klart!
Energi:

580 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Blomkålshuvud, ca 250 g
½
Grönsaksfond
2 msk
Vatten
7 dl
3 dl
Salt
1 tsk
Varmrökt lax
300 g
Hackad färsk dill
½ dl
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
ev 2 msk
Surdegsbaguette
1