Blåmusslor med syrad grädde

Blåmusslor med syrad grädde

30 min Förrätt
En variant av den amerikanska musselsoppan clam chowder. Fänkål, chili, vitt vin och syrad grädde ger mustig och krämighet till rätten. Detta recept är skapat av Jimmi Erikssons, Årets Kock 2016.
Jimmi Eriksson
Jimmi Eriksson Årets kock 2016
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/blamusslor-med-syrad-gradde/

Gör så här

  • Skölj musslorna och släng de som inte stänger sig när du knackar på dem.
  • Skala och hacka lökarna. Ansa och skär fänkålen i skivor. Kärna ur och hacka chilin.
  • Fräs schalottenlök, fänkål och chili i smör och olja i en gryta.
  • Tillsätt i musslor och vin låt koka under lock ca 3 min tills alla musslor har öppnat sig. Släng de som inte öppnats.
  • Häll ner den syrade grädden och låt allt bi varmt. Servera genast med brödet.
Klart!
Energi:

220 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Blåmusslor
1 kg
Schalottenlökar
2
Fänkål
1 dl
Röd chili
1
2 msk
Olivolja
2 msk
Vitt vin
1 dl
3 dl
Surdegsbaguette
1