Bakad smetana med rosmarinsmulor

Bakad smetana med rosmarinsmulor

Bakad smetana är en fantastisk efterrätt som du snabbt och enkelt lyckas med. En slags pudding med ljuvliga smulor och smak av björnbär på toppen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (2 st)

Mitt betyg:

Bakad smetana med rosmarinsmulor

Bakad smetana är en fantastisk efterrätt som du snabbt och enkelt lyckas med. En slags pudding med ljuvliga smulor och smak av björnbär på toppen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Rosmarinsmulor:

  • björnbärssylt till servering

Gör så här:

Börja med rosmarinsmulorna. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla ingredienser till smulorna och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Bryt eller smula i bitar. Sänk ugnsvärmen till 175°. Rör samman ägg och socker. Rör ner smetana och häll upp i smorda ugnssäkra portionsformar, ca 1 dl i varje. Baka i mitten av ugnen 15-20 min tills smeten har stannat. Servera ljumna med rosmarinsmulor och björnbärssylt.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 42 g
Skriv ut