Bagna cauda

Bagna cauda

Smakrik dippsås av varmt smör med suverän sälta av sardeller och hetta från vitlök. Receptet på denna dippsås kommer från norra Italien.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (3 st)

Mitt betyg:

Bagna cauda

Smakrik dippsås av varmt smör med suverän sälta av sardeller och hetta från vitlök. Receptet på denna dippsås kommer från norra Italien.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Hacka sardellfiléerna fint. Smält smöret på svag värme i en liten kastrull. Häll i olivolja. Lägg i vitlök och sardellfiléer och låt sjuda på svag värme i 10 min. Rör om då och då. Servera såsen varm med bröd och grönsaker att dippa.

Tips:

Gott att doppa i din Bagna Cauda: Lättkokta broccoli- och blomkålsbuketter. Fina och spänstiga selleristjälkar. Morot i stavar. Gul och röd paprika i strimlor. Fänkål i ringar. Champinjoner i kvartar. Väl sköljda, späda rädisor. Gott vitt bröd i stora tärningar – gärna ciabatta eller italienskt lantbröd.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1620 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 177 g
Skriv ut