Aubergineröra med tomat

Aubergineröra med tomat

Smakrik röra med grekisk touch och sting av chili. Passar att doppa bröd i eller som tillbehör till det mesta från grillen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (2 st)

Mitt betyg:

Aubergineröra med tomat

Smakrik röra med grekisk touch och sting av chili. Passar att doppa bröd i eller som tillbehör till det mesta från grillen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 2 auberginer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 5 tomater
  • ½ hackad färsk röd chili
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Dela auberginerna på längden, skär några snitt i snittytan. Skala och riv vitlöksklyftan och blanda med olivoljan. Pensla lite av oljan på auberginerna. Grilla dem på indirekt värme tills de är mjuka. Gröp ur köttet och blanda med resten av olivoljan. Skålla och skala tomaterna. Dela dem och skär bort kärnhuset. Skär tomaterna i små tärningar. Blanda tomater, chili, örter och citron med aubergineköttet. Smaka av med paprika och salt.

Källa:

Näringsvärden, per port

  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 23 g
Skriv ut