Aubergine-fatteh

Aubergine-fatteh

1 tim Huvudrätt
Fatteh är en populär traditionell rätt i mellanöstern, speciellt med fatteh är de stekta brödbitarna vars tillbehör kan varieras i all oändlighet. Här kombineras färsfylld aubergine med färdig tomatsås som gör rätten både god och snabblagad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/aubergine-fatteh/

Gör så här

  • Skär auberginen i tärningar och stek i olja i en stor stekpanna tills det fått fin färg. Tillsätt färs och kryddor och stek under omrörning 4-5 min.
  • Ta från värmen och rör ner pinjenötter, tomatsås och sirap. Låt koka under lock på svag värme ca 45 min. Rör försiktigt då och då.
  • Dela bröden i trekanter och stek dem i lite olja i en panna.
  • Blanda färskost med tahini. Servera grytan med bröd, färskost-blandningen, rostad lök och granatäppelkärnor.
Klart!
Energi:

830 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 51 g

Ingredienser

Aubergine, ca 500 g
1
Olivolja
1 msk
Lammfärs
450 g
Malen kanel
1½ tsk
Kryddpeppar
½ tsk
Rostade pinjenötter
3 msk
4 dl
Granatäppel sirap
1 msk
Salt och peppar
Liba tunnbröd
4
150 g
Tahini
2 msk
Rostad lök
½ dl
Granatäppelkärnor
2 msk
Rostade pinjenötter
1 msk