Apelsintryffelbiskvier

Apelsintryffelbiskvier

Små och naggande goda är de här minibiskvierna vilket gör dem till det perfekta tilltugget till kaffet efter maten. Gör gärna dubbel sats, det går garanterat åt.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (50 st)

Mitt betyg:

Apelsintryffelbiskvier

Små och naggande goda är de här minibiskvierna vilket gör dem till det perfekta tilltugget till kaffet efter maten. Gör gärna dubbel sats, det går garanterat åt.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 25 st

Apelsintryffel

Biskvibottnar

  • 125 g mandelmassa
  • 4 msk strösocker
  • 1 äggvita

Doppning

  • 200 g mörk choklad

Gör så här:

Apelsintryffel: Lägg chokladen i en bunke. Blanda socker och äggula i en skål. Koka upp grädde och apelsinsaft och slå det över äggulorna, blanda runt och häll tillbaka allt i kastrullen. Värm blandningen under omrörning till det börjar sjuda utan att koka och slå det över chokladen. Låt stå i någon min. Klicka i smör och mixa eller vispa till en slät smet. Biskvibottnar: Sätt ugnen på 150°. Blanda mandelmassa och socker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda ordentligt. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar som är 2½-3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 12 min tills bottnarna har en gyllenbrun färg. Låt dem svalna helt. Montering: Spritsa en klick chokladmassa på varje botten och låt dem stå i kyl i 30 min. Hacka chokladen och smält den försiktigt i micro eller i vattenbad. Doppa varje biskvi hastigt i den smälta chokladen och låt dem stelna.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 160 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 9 g
Skriv ut