Apelsinsallad

Apelsinsallad

30 min Efterrätt
Fruktsallad med apelsiner, gärna både blonda och blodapelsiner. Servera med kvarg som du smaksätter efter eget huvud, eller färdig kvarg vanilj.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/apelsinsallad/

Gör så här

  • Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria klyftor.
  • Rör ihop 2 msk florsocker, apelsinjuice, vatten och limeskal.
  • Blanda det med apelsinerna och låt det stå kallt minst 15 min.
  • Smaksätt kvarg med resten av florsockret och vaniljsocker och servera det till apelsinsalladen.
Klart!
Energi:

170 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Apelsiner
6
Florsocker
3 msk
Konc apelsinjuice
2 msk
Vatten
dl
Rivet skal av lime
1
1½ dl
Vaniljsocker
½ tsk