Äggtoddy
Betyg  (220 st)

Mitt betyg:

Äggtoddy

Äggtoddy är förmodligen vår enklaste påskdessert. Dessutom går den att smaksätta på många olika sätt, så att alla kan få sin favorit.

Antal portioner

Ingredienser

 • 2 äggulor
 • 2 msk strösocker

Gör så här:

Vispa äggulor med socker tills toddyn blir pösig, luftig och nästan vit. LyxtoddyBlanda 2 delar äggtoddy från grundreceptet, med 1 del vispad grädde. Choklad Riven mörk choklad med hög kakaohalt gör äggtoddyn lite mer vuxen. Med riven ljus choklad eller O´boy blir den barnsligt god. Apelsinzest. Skölj en apelsin och skala det yttersta skalet tunt (zest). Strimla och rör ner en del av skalet i toddyn med några droppar saft från frukten. Toppa med resterande zest. Färska bär En topping av bär blir friskt och gott. Prova med hallon, blåbär eller björnbär. Toppa gärna med en klick vispgrädde. Muskotnöt Färdigriven muskot är en klassisk äggtoddykrydda. En knivsudd eller två ger toddyn en karaktäristisk, kulinarisk elegans. En äggtoddy för finkännaren. Flagad, rostad mandel Den rostade mandeln bryter mot äggtoddyns lena, milda sötma, både i smak och konsistens. Flaga och rosta själv i stekpannan eller köp den färdig. Rostad kokos Rosta kokosflingor snabbt i en stekpanna på hög värme. Strö den över äggtoddyn (grundreceptet). Konjak eller rom Den som håller på traditionen spetsar sin äggtoddy med ett stänk av konjak eller lite mörk rom. Till den senare blir det även gott med några krossade myntablad. Godis – non stop Små och stora barn älskar att få sin äggtoddy med knaprigt karamellgodis. Non stop blir härligt färglatt och salta karameller som hackas till strössel blir farligt gott.

Källa:

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

 • Energi: 200 kcal
 • Protein: 5 g
 • Kolhydrater: 25 g
 • Fett: 9 g

Köp hem ingredienserna direkt

Du som bor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Helsingborg eller Lund kan nu få ingredienserna i receptet levererade direkt till dörren.

Vi erbjuder tillsammans med MatHem hemleverans av allt du behöver för att laga våra recept. För att ta del av tjänsten behöver MatHem dina kontakt- och leveransuppgifter och att du blir medlem på MatHem.se.

Så här funkar det

 1. Klicka på knappen Köp ingredienser. MatHem.se öppnas som en ny flik i din webbläsare.
 2. Se över din order och lägg i varukorgen, gå sedan tillbaka till fliken med arla.se om du vill köpa varor till fler recept.
 3. Komplettera din order på MatHem.se med annat du behöver, t ex frukostprodukter 
 4. Logga in på MatHem.se eller registrera nytt medlemskap 
 5. Välj när du vill ha leverans och slutför köpet

Om du är en av de 100 första som beställer via ett recept på arla.se bjuder vi på Arla Kökets kokbok Vinter. Du får också 150 kr rabatt på hela ditt köp från MatHem.

Beställ hem ingredienserna till ytterdörren via Mathem

Ingredienser

 • 2 äggulor
 • 2 msk strösocker

Kan jag beställa?

 • Du behöver bli medlem på MatHem
 • Fraktkostnad tillkommer
 • Betala mot faktura via Klarna eller med kort