Eggnog

Eggnog

30 min
Eggnog är en varm mjölkdryck som påminner om äggtoddy. Den vispas med äggula och socker och kan spetsas med sprit som rom, konjak eller calvados. En värmande eggnog är gott att bjuda på som alternativ till glöggen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/eggnog/

Gör så här

  • Blanda mjölk, grädde, kanelstång, stjärnanis och kardemummakärnor i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner vaniljstång och frön i kastrullen. Koka upp under omrörning. Ställ åt sidan att dra i 10 min.
  • Vispa gulor och socker riktigt fluffigt. Värm på gräddmjölken igen och sila sedan bort kryddorna.
  • Vispa ner den varma gräddmjölken i äggblandningen. . Smaka av eggnog med rom.
Klart!

Skölj av och låt vaniljstången torka ut helt. Mixa sedan med socker till ett hemlagat vaniljsocker

Det går att byta vaniljstången mot 1 krm vaniljpulver.

Energi:

300 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 24 g

Ingredienser

3 dl
3 dl
Kanelstång
1
Stjärnanis
1
Kardemummakärnor
½ tsk
Vaniljstång
1
Äggulor
3
Strösocker
3 msk
Mörk rom, calvados eller konjak
ev 4 msk