Gul äggtoddy med mandel och kardemumma

Gul äggtoddy med mandel och kardemumma

60+ min
Påsken är gul och så är även vår krämiga äggtoddy med mandelsmak. Om du vill så har du i lite alkohol t ex mandellikör, rom eller whiskey.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gul-aggtoddy-med-mandel-och-kardemumma/

Gör så här

  • Koka upp mjölk, grädde och kryddor. Dra av från värmen. Blanda ner mandelsmör och låt svalna.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulor och socker pösigt.
  • Blanda äggvispet med mjölkblandningen. Smaka av med likör eller apelsinjuice Låt stå i kyl ca 2 tim, gärna över natt.
  • Vispa vitorna till ett fast skum. Ta undan lite till att toppa toddyn. Blanda ner toddyn stegvis i äggvitorna. Häll upp i glas och servera genast.
Klart!
Energi:

165 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 10 g

Ingredienser

4 dl
½ dl
Malen gurkmeja
½ tsk
Malen kardemumma
1 tsk
Mandelsmör
3 msk
Ägg
2
Strösocker
3 msk
Mandellikör eller apelsinjuice
4 msk