Ägghalvor med gubbröra och brynt smör

Ägghalvor med gubbröra och brynt smör

30 min Buffé Förrätt
Gubbrörans sälta passar utmärkt som fyllning i ägg. Servera den gärna på en liten bit knäckebröd.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/agghalvor-med-gubbrora-och-brynt-smor/

Gör så här

  • Tärna potatis och matjesill. Finhacka lök och dill. Blanda i en skål och smaka av med salt och peppar.
  • Bryn smöret under ständig omrörning.
  • Skala och halvera äggen. Toppa med smetana och sillröra. Ringla över brynt smör och garnera med gräslök.
Klart!
Energi:

70 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 5 g

Ingredienser

1 dl
Kokta potatisar
2
Mästarmatjes
100 g
Schalottenlök
1
Färsk dill
2 kvistar
2 msk
Hårdkokta ägg
6
Finskuren färsk gräslök
2 msk