Kladdkaka med kaffe

Kladdkaka med kaffe

50 min Buffé Efterrätt
Recept på en ljuvligt kladdig kladdkaka. Krossat kaffe i kakan ger lite tuggmotstånd och vuxen smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-kaffe/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret och rör ner kakao. Vispa ägg och socker pösigt. Krossa kaffebönorna i en mortel.
  • Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min.
  • Garnera ev med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm. Låt kakan kallna.
Klart!
Energi:

490 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 30 g
Video
Kladdkaka – smaksätt med något gott

Vill du smaksätta din kladdkaka med något gott? Stjärnkocken Johanna Westman ger förslag på goda smaker och fyllningar som gör din kladdkaka extra god.

Ingredienser

150 g
Kakao
1 dl
Ägg
2
Strösocker
3 dl
Hela kaffebönor
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Kallt, starkt kaffe
1 dl
Vetemjöl
2 dl
Till servering:
2½ dl