Morotssoppa med apelsin
30 min
•
Arbetstid: 20 min
Förrätt
Lunch
•
Morotssoppa smakar extra gott med juice och skal av apelsin - en oslagbar kombination! Denna soppa är fyllig, lite syrlig och en aning hetta från chili.
Ingredienser
|
Morot
|
400 g |
|---|---|
|
Färsk chili
|
½ |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
|
Vatten
|
6 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
|
Konc apelsinjuice
|
2 msk |
|
Apelsin
|
rivet skal och saft av 1 |
|
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
|
Salt
|
|
|
Olivolja
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.
Näringsvärden, per port
Energi:
280 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 4,1 % | 2,8 g |
| Fett: | 70,8 % | 22,4 g |
| Kolhydrater: | 25,1 % | 17,3 g |