Sockerkaka

45 min Fika
Frysbar
Sockerkaka

Recept på klassisk sockerkaka som är god till kaffet. Tillsammans med färska bär och vispad grädde blir kakan en fin dessert.

Ingredienser

75 g
1 dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  • Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
  • Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
Markera receptet som tillagat

Vaniljsockret kan ersättas med rivet skal av 1/2 citron.

Näringsvärden, per bit

Energi:

214 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,6 g
Protein: 6,1 % 3,2 g
Fett: 32,3 % 7,8 g
Kolhydrater: 61,6 % 32,4 g
https://www.arla.se/recept/sockerkaka/