Madeleinekakor

Madeleinekakor

30 min Mellanmål Efterrätt
Den lilla snäckformade kakan är mjuk och passar till alla sorters té.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/madeleinekakor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj formarna genom att pensla med lite smält smör.
  • Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt ägg, ett i taget under vispningen.
  • Sikta ner mjölet och tillsätt citronskal. Blanda försiktigt tills allt är blandat. Lägg en liten klick av smeten i varje form.
  • Ställ formen på ett galler och ställ in det mitt i ugnen. Grädda de små kakorna i 8-10 min, de större ca 15 min, tills de fått lite färg.
  • Ta ut kakorna ur formarna. Låt dem svalna på galler och pudra gärna över lite florsocker före serveringen.
Klart!

En sats räcker till 36 st små kakor eller 12 st stora kakor.

Ingredienser

75 g
Strösocker
¾ dl
Vaniljsocker
½ tsk
Ägg
2
Vetemjöl
1 dl
Citron
finrivet skal av ¼
Ev garnering:
Florsocker