Sjörövarfisk

Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Sjörövarfisk

Lekande lätt fiskrätt! Det går förstås lika bra med färsk fisk.

Ingredienser

Fryst sejfilé eller hoki
1 kg
Salt
2 tsk
5 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
3 dl

Potatismos:

Mjölig potatis
2½ kg
5 dl
3 msk
Salt
2 tsk
Svartpeppar
½ tsk

Gör så här

  • Tina fisken. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och skiva potatisen till moset. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen.
  • Rör ner mjölk, lite i taget, smör-&rapsolja, salt och peppar. Rör moset luftigt med en ballong- eller elvisp.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med salt. Klicka moset runt fisken.
  • Banda såsen med citronskalet och smaka av med saften. Häll såsen över fisken. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

422 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6 g
Protein: 30,9 % 32,1 g
Fett: 22,6 % 10,8 g
Kolhydrater: 46,5 % 48,2 g
https://www.arla.se/recept/sjorovarfisk/