Stekpannebröd

Stekpannebröd

60+ min Mellanmål
Den svenska motsvarigheten till Indiens naanbröd. Goda både till maten eller fikat, gärna med smör och ost på.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stekpannebrod/

Gör så här

  • Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt nästan all rågsikt, socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
  • Värm mjölken till max 37° och rör ner den i bunken. Arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 6 bitar.
  • Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka, ca 20 cm i diameter. Nagga kakorna med en gaffel.
  • Hetta upp en stekpanna av gjutjärn. Grädda bröden, ett i taget, i stekpannan ca 2 min per sida. Låt svalna på galler.
Klart!

Ingredienser

25 g
Rågsikt
5 dl
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Jäst
15 g
2½ dl