Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter, lussebullar eller saffranskusar - kärt barn har många namn. Kvarg i degen gör dina lussekatter både saftigare och mer hållbara.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (1127 st)

Mitt betyg:

Lussekatter

Lussekatter, lussebullar eller saffranskusar - kärt barn har många namn. Kvarg i degen gör dina lussekatter både saftigare och mer hållbara.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 35 st

  • russin
  • 1 ägg

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Källa:

Rekommenderade produkter