Honungskaka med jordgubbar

1 tim Buffé Efterrätt Fika
Frysbar
Honungskaka med jordgubbar

Mjuk och god honungskaka som du enkelt kan förvandla till en tårta med hjälp av vispad grädde och jordgubbar.

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
75 g
Honung
1 dl
Citron
rivet skal av ½
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk

Garnering:

2½ dl
Jordgubbar
1 liter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Smält smöret i en kastrull, rör ner honungen och låt den smälta. Rör ner smörblandningen och citronskalet i äggsmeten.
  • Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smeten. Rör ner smörblandningen och citronskalet i äggsmeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad rund form med hål i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Täck ev. med folie mot slutet.
  • Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  • Vispa grädden och bred den över kakan. Fyll hålet med jordgubbar och garnera med resten runt om.
Markera receptet som tillagat

Kakan kan gräddas i förväg.

Näringsvärden, per bit

Energi:

328 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 2 g
Protein: 5,5 % 4,4 g
Fett: 40,2 % 14,9 g
Kolhydrater: 54,3 % 43,8 g
https://www.arla.se/recept/honungskaka-med-jordgubbar/