Vit kladdchokladtårta

1 tim Efterrätt
Frysbar
Vit kladdchokladtårta

En underbar vit kladdkaka med en skvätt konjak i smeten. Den här kakan är perfekt att göra när du vill variera dig. Extra vacker blir den vita kladdkakan pudrad med florsocker och dekorerad med frukt och bär i säsong. Baka gärna kladdkakan dagen innan och garnera den precis innan servering. Magiskt gott!

Ingredienser

Vit choklad
250 g
200 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
Konjak
2 msk
Vetemjöl
2 dl

Glasyr:

Vit choklad
150 g
½ dl
Färska bär

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
  • Vispa ägg och socker poröst. Rör i chokladblandningen, konjak och mjöl.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min.
  • Låt kakan kallna och ställ i kylen.
  • Hacka den vita chokladen till glasyren. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
  • Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kyl. Bred glasyren över kakan och låt den fortsätta stelna i kyl.
  • Toppa kladdkakan med färska bär.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

349 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,3 g
Protein: 4,1 % 3,5 g
Fett: 56,5 % 22,3 g
Kolhydrater: 38,2 % 32,8 g
https://www.arla.se/recept/vit-kladdchokladtarta/