Macarons

Macarons

60+ min Mellanmål Efterrätt
Macaron, eller makron på svenska, betyder en liten mandelkaka. De påminner lite om både biskvier och maränger.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/macarons/

Gör så här

  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel.
  • Vispa äggvitorna med en elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Färga ev smeten med hushållsfärg. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  • Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.
  • Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggula, hallonsylt och hushållsfärg.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.
Klart!

Ingredienser

Kakor:
Skållad, skalad mandel
125 g
Florsocker
4 dl
Äggvitor
3
Strösocker
½ dl
Röd hushållsfärg
ev 1 krm
Smörkräm:
100 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Äggula
1
Hallonsylt
2 msk
Röd hushållsfärg
1 krm