Chokladmacarons med moccakräm

Chokladmacarons med moccakräm

Chokladmacarons är underbara små mandelkakor. Macarons eller makroner liknar maränger och dessa har fått sin smak av kakao och kaffe.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (53 st)

Mitt betyg:

Chokladmacarons med moccakräm

Chokladmacarons är underbara små mandelkakor. Macarons eller makroner liknar maränger och dessa har fått sin smak av kakao och kaffe.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Kakor:

  • 125 g skållad, skalad mandel
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk kakao
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 4 äggvitor
  • ½ dl strösocker

Smörkräm:

Gör så här:

Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker, mandel och kakao. Rör ut kaffet i lite vatten. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Blanda med de torra ingredienserna och kaffet till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna. Smörkräm: Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och kaffet utrört i lite vatten. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 5 g
Skriv ut