Macarons med pistage

Macarons med pistage

60+ min
Makalösa små macarons eller makroner med pistagenötter och citron i smörkrämen. Använd skalade, osaltade pistagenötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/macarons-med-pistage/

Gör så här

  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker, mandel och nötter.
  • Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min.
  • Tillsätt hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  • Sätt ugnen på 125°.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.
  • Lägg smöret i en bunke. Blanda ner florsocker och vaniljsocker.
  • Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggula, nötter, citronskal och hushållsfärg.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.
  • Förvara i kylskåp.
Klart!
Energi:

90 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Kakor:
Skållade, skalade och malda mandel
75 g
Florsocker
4 dl
Skalade och malda pistagenötter
50 g
Äggvitor
4
Strösocker
½ dl
Grön hushållsfärg
2 krm
Smörkräm:
100 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Äggula
1
Skalade, hackade pistagenötter
25 g
Citron
finrivet skal av 1
Grön hushållsfärg
2 krm