Kladdkaka med valnötter och marshmallows
45 min
Efterrätt
Fika
Mellanmål
Frysbar
•

Sagolikt god kladdkaka med knapriga, hackade valnötter och söta, sega marshmallows. Kokos i formen ger extra god smak!
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
|
100 g |
---|---|
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
3 dl |
Vaniljsocker
|
1½ tsk |
Salt
|
1 krm |
Kakao
|
4 msk |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Hackad valnötter
|
50 g |
Marshmallows
|
100 g |
Kokosflingor
|
Till servering:
Florsocker
|
|
---|---|
Arla Ko® Vispgrädde
|
3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
435 kcal
Näringsvärden per portion exklusive tillbehör | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Fett: | 24 g |
Kolhydrater: | 49 g |

Video
Kladdkaka – rör ihop smeten
En kladdkaka är enkel att baka, men det är viktigt att röra istället för att vispa ihop smeten. Här visar stjärnkocken Johanna Westman hur du rör ihop smeten på allra bästa sätt för att få kladdkakan härligt kladdig.

