Kladdkaka med valnötter och marshmallows

Kladdkaka med valnötter och marshmallows

45 min Mellanmål Efterrätt
Sagolikt god kladdkaka med knapriga, hackade valnötter och söta, sega marshmallows. Kokos i formen ger extra god smak!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-valnotter-och-marshmallows/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Smörj en form, ca 24 cm i diameter, och ströa den med kokosflingor.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda ner övriga ingredienser. Häll smeten i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen 30-35 min. Ta ut kakan och låt den svalna.
  • Strö över florsocker. Vispa grädden och servera till kakan.
Klart!
Energi:

435 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 24 g
Video
Kladdkaka – rör ihop smeten

En kladdkaka är enkel att baka, men det är viktigt att röra istället för att vispa ihop smeten. Här visar stjärnkocken Johanna Westman hur du rör ihop smeten på allra bästa sätt för att få kladdkakan härligt kladdig.

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
3 dl
Vaniljsocker
1½ tsk
Salt
1 krm
Kakao
4 msk
Vetemjöl
1½ dl
Hackad valnötter
50 g
Marshmallows
100 g
Kokosflingor
Till servering:
Florsocker
3 dl