Lax med mild masalasås
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Lax i masalasås med stekta grönsaker och gröna ärter. Servera laxen med hemgjord, sötsyrlig, picklad rödlök.
Ingredienser
Laxfilé
|
500 g |
---|---|
Liten sötpotatis, ca 200 g
|
1 |
Aubergine
|
½ |
Tikka masala kryddmix
|
1 påse |
3 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Frysta ärter
|
2 dl |
Picklad rödlök:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Vitvinsvinäger
|
½ dl |
Strösocker
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
513 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6 g |
Protein: | 25 % | 31,6 g |
Fett: | 48,8 % | 28,3 g |
Kolhydrater: | 26,2 % | 33 g |

