Majsgryta

Majsgryta

15 min Buffé Huvudrätt
Vegetarisk gryta med majs och känsla av texmex. Majsgryta passar även bra på en tacobuffé. Salt, sött och knaprigt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/majsgryta/

Gör så här

  • Skala och hacka vitlöken. Fräs majs och vitlök i smör-&rapsolja i en gryta.
  • Tillsätt tomater, buljongtärning och sambal oelek. Låt koka utan lock 3–4 min. Smula över osten.
  • Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera majsgrytan med quinoa, chips och sallad.
Klart!
Energi:

520 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Majskorn
300 g
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Körsbärstomater
400 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Sambal oelek
1 tsk
Till servering:
150 g
Svart quinoa
2 dl
Majschips
100 g
Blandad grönsallad
65 g