Lammstek med jordärtskocksgratäng och tomatsalsa
2 tim
Huvudrätt
Middag
•
Underbart recept på lamm serverad med krämig gratäng. Fräsch och välsmakande tomatsalsa skapar fulländning. Receptet är skapat av Gustav Trägårdh, Årets kock 2010.
Ingredienser
|
Benfri lammstek
|
1 kg |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
|
Hackad färsk rosmarin
|
2 msk |
|
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
Gratäng:
|
Mjölig potatis
|
400 g |
|---|---|
|
Jordärtskocka
|
400 g |
|
Gula lökar
|
2 |
| 3 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1½ dl |
Tomatsalsa:
|
Körsbärstomater, gärna olika färger
|
250 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Hackade färsk timjan
|
2 msk |
|
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
|
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Chilisås
|
1 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Honung
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
796 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7 g |
| Protein: | 32,1 % | 62,8 g |
| Fett: | 46,8 % | 42,1 g |
| Kolhydrater: | 21,1 % | 41,4 g |