Zucchinipizza

55 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Zucchinipizza

Ljuvliga pizzor med zucchini, lök, oliver och pinjenötter att njuta till vardags eller till fest.

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten max 37°
2½ dl
2 msk
Salt
½ tsk
Siktat dinkelmjöl
6 dl

Fyllning:

Tomatsås
4 dl
Gula lökar gärna färska
2
Zucchini
400 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Torkad oregano
2 tsk
300 g
Svarta oliver
1 dl
Pinjenötter
25 g

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.
  • Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skär löken i smala klyftor och zucchinin i skivor. Fräs det lätt i smör-&rapsolja i en stekpanna. Salta och krydda med peppar och oregano.
  • Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar.
  • Bred på tomatsåsen. Strö över 2/3 av osten. Lägg på zucchini, lök och oliver. Strö över resten av osten.
  • Grädda i mitten av ugnen 10 - 15 min. Strö över pinjenötterna och lite oregano.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

847 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 13,3 g
Protein: 15,4 % 32,1 g
Fett: 50,3 % 48,2 g
Kolhydrater: 34,3 % 71,4 g
https://www.arla.se/recept/zucchinipizza/