Sallad med skinka och jordgubbar

Sallad med skinka och jordgubbar

20 min Buffé Huvudrätt
Vackert röda jordgubbar och smakrik ost, en riktig sommarfavorit.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sallad-med-skinka-och-jordgubbar/

Gör så här

  • Börja med dressingen. Blanda olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
  • Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  • Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktköttet i bitar med en tesked. Skiva löken tunt.
  • Dela jordgubbarna i halvor och osten i bitar.
  • Lägg salladen på ett fat.
  • Blanda bönor, avokado, lök, jordgubbar och ost med dressingen.
  • Lägg det på salladen och toppa med skinkan. Servera med bröd.
Klart!
Energi:

375 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Vita bönor
400 g
Avokados
2
Lök
1
Jordgubbar
½ liter
150 g
Blandad grönsallad
1 liter
Dressing:
Olivolja
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Rökt skinka eller lufttorkad
8 skivor