Sallad med skinka och jordgubbar

20 min Buffé Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Sallad med skinka och jordgubbar

Vackert röda jordgubbar och smakrik ost, en riktig sommarfavorit.

Ingredienser

Vita bönor
400 g
Avokados
2
Lök
1
Jordgubbar
½ liter
150 g
Blandad grönsallad
1 liter

Dressing:

Olivolja
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Rökt skinka eller lufttorkad
8 skivor

Gör så här

  • Börja med dressingen. Blanda olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
  • Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  • Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktköttet i bitar med en tesked. Skiva löken tunt.
  • Dela jordgubbarna i halvor och osten i bitar.
  • Lägg salladen på ett fat.
  • Blanda bönor, avokado, lök, jordgubbar och ost med dressingen.
  • Lägg det på salladen och toppa med skinkan. Servera med bröd.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

375 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 19 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-skinka-och-jordgubbar/