Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré

Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré

45 min Huvudrätt
Gösfilén blir här till en festfin fisk som serveras med ett gudomligt gott mos.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorstekt-gosfile-med-spenat--och-jordartskockspure/

Gör så här

  • Börja med purén. Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar.
  • Koka dem i grädden i en tjockbottnad kastrull tills de är mjuka. Rör om då och då.
  • Tillsätt spenaten, spara lite till garnering, och mixa till en slät puré.
  • Dela ev fisken i mindre bitar. Blanda mjöl, salt och peppar.
  • Vänd fisken i mjölblandningen och stek i smör på ganska hög värme, 2-4 min på varje sida.
  • Servera fisken nystekt med purén och ev skirat smör.
Klart!
Energi:

605 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 39 g
Video
Skirat smör – så här gör du

Skirat smör är ett klassiskt tillbehör till kokt torsk eller laxpudding, men även basen i bearnaisesås. Här visar Andreas Hedlund hur du gör för att skira smöret.

Ingredienser

Gösfilé
600 g
Vetemjöl
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
25 g
Mjölig potatis
300 g
Jordärtskockor
400 g
3 dl
Bladspenat
6 dl
Salt och peppar