Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås

Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås

40 min Huvudrätt
Gös är en perfekt fisk att bjuda på. Detta är en festlig fiskrätt där gösen halstras i en het panna för att sedan serveras tillsammans med läckra tillbehör. Fantastiskt gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/halstrad-gos-med-lattrimmad-gurka-och-dillsas/

Gör så här

  • Skala och finhacka schalottenlöken till såsen och lägg i en kastrull. Häll på fond, vin och grädde och koka ner till hälften.
  • Tillsätt dillen och mixa till en grön sås. Rör ner smetana och smaka av med salt och peppar.
  • Skala och hacka schalottenlökarna. Fräs dem i smör i en panna utan att de tar färg.
  • Skala och dela äggen i grova bitar. Dela siken i bitar. Rör försiktigt ner det i pannan.
  • Ta bort från värmen och tillsätt örterna.
  • Skala gurkan och hyvla den fint. Värm den hastigt i en liten kastrull tillsammans med saltet.
  • Salta gösen och halstra den i het panna och med skinnsidan neråt, sänk värmen och stek ca 3 min på varje sida.
  • Servera med tillbehören och en god potatispuré.
Klart!
Energi:

595 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Gösfilé med skinnet kvar
600 g
Salt
1 tsk
Sås:
Schalottenlök
1
Fiskbuljong
3 dl
Vitt vin
1 dl
2 dl
1 dl
Hackad färsk dill
2 dl
Salt och peppar
Schalottenlökar
2
Kokta ägg
2
Rökt fisk t ex sik
100 g
2 msk
Grovhackad färsk dill
2 msk
Grovhackad färsk gräslök
2 msk
Gurka
1
Flingsalt
1 tsk