Lax med spenat och granatäpple

Lax med spenat och granatäpple

20 min Huvudrätt
Ljuvlig lax i ugn med spenat, grädde och granatäpple. De små, lätt syrliga kärnorna från granatäpple är ett piggt alternativ till citron.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-med-spenat-och-granatapple/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tina spenaten och krama ur vätskan.
  • Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Strö över hälften av saltet.
  • Skala och skiva vitlöken.
  • Lägg spenat och vitlök i en stor ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Häll på grädden och lägg på laxen.
  • Tillaga i mitten av ugnen 12–15 min.
  • Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Strö dem över laxen.
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Fryst bladspenat
500 g
Salt
1½ tsk
Vitlöksklyftor
4
Svartpeppar
2 krm
2½ dl
Granatäpple
½