Rödbets- och tomatsoppa med ost och oliver

30 min Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Rödbets- och tomatsoppa med ost och oliver

Inspirerad av den ryska rödbetssoppan Borsjtj. Räcker som förrätt till 8 personer.

Ingredienser

Rödbetor
400 g
Gul lök
1
2 msk
Krossade tomater
400 g
Vatten
1 liter
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Salt och peppar
150 g
Svarta oliver
1 dl
2 dl

Gör så här

  • Skala och riv rödbetorna grovt. Skala och hacka löken.
  • Fräs rödbetor och lök i smör i en gryta utan att det tar färg. Blanda ner tomater, vatten och buljongtärningar.
  • Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan med smulad ost, oliver och crème fraiche.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

395 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/rodbets--och-tomatsoppa-med-ost-och-oliver/