Rödbets- och tomatsoppa med ost och oliver

30 min Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Rödbets- och tomatsoppa med ost och oliver

Inspirerad av den ryska rödbetssoppan Borsjtj. Räcker som förrätt till 8 personer.

Ingredienser

Rödbetor
400 g
Gul lök
1
2 msk
Krossade tomater
400 g
Vatten
1 liter
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Salt och peppar
150 g
Svarta oliver
1 dl
2 dl

Gör så här

  • Skala och riv rödbetorna grovt. Skala och hacka löken.
  • Fräs rödbetor och lök i smör i en gryta utan att det tar färg. Blanda ner tomater, vatten och buljongtärningar.
  • Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan med smulad ost, oliver och crème fraiche.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

395 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,7 g
Protein: 10,7 % 10,4 g
Fett: 72,2 % 32,3 g
Kolhydrater: 17,1 % 16,6 g
https://www.arla.se/recept/rodbets--och-tomatsoppa-med-ost-och-oliver/