Rosmarin- och pinjefyllda fiskfiléer med sherrysås
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Fin rosmarindoftande fiskrätt. Den eleganta, lättlagade såsen är en njutning i sig.
Ingredienser
|
Rödspättafiléer
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Hackad färsk rosmarin
|
3 msk |
|
Pinjenötter
|
½ dl |
| 30 g |
Sherrysås:
|
Torr sherry
|
½ dl |
|---|---|
|
Fiskbuljong
|
½ tärning |
| 2 dl | |
|
Finhackad färsk dill
|
1 dl |
Tomat- och bönsallad:
|
Vita bönor
|
400 g |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Tomater
|
2 |
|
Avokado
|
1 |
|
Olivolja
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
735 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10 g |
| Protein: | 29,7 % | 53,8 g |
| Fett: | 56,8 % | 47,2 g |
| Kolhydrater: | 11,5 % | 20,8 g |