Räksallad med Rhode Island
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•
En riktigt generös lunchsallad där det är värt besväret att handskala räkorna!
Ingredienser
|
Räkor med skal
|
1 kg |
|---|---|
|
Lök
|
1 |
|
Avokados
|
2 |
|
Gurka
|
½ |
|
Pressad citron
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Blandad grönsallad
|
80 g |
|
Dillvippor
|
Rhode Island-sås:
| 2 dl | |
|
Chilisås av ketchuptyp
|
½ dl |
|
Sötstark senap
|
3 krm |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Räkor med skal kan bytas ut mot 400 g skalade räkor för fyra portioner.
Näringsvärden, per port
Energi:
408 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,9 g |
| Protein: | 47,6 % | 47,9 g |
| Fett: | 43,6 % | 20,1 g |
| Kolhydrater: | 8,8 % | 8,8 g |