Äggkräm med citron och bär
45 min
Dessert
Efterrätt
•

Äggkräm, eller zabaione som den italienska klassiska desserten heter, passar perfekt till fest då den är lätt att förbereda. Servera gärna med blandade färska bär.
Ingredienser
2 dl | |
Äggulor
|
4 |
Strösocker
|
¾ dl |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Bär t ex hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär
|
600 g |
---|---|
Strösocker
|
2 msk |
Italienska mandelskorpor, gärna smaksatt med choklad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Byt ut citronen mot t ex citronlikör. Gör gärna maränger på äggvitan som blir över och smula över istället för skorporna.
Näringsvärden, per port
Energi:
395 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6 g |
Protein: | 5,4 % | 5,2 g |
Fett: | 57,3 % | 25,6 g |
Kolhydrater: | 37,3 % | 36,2 g |
Serveringsförslag:

