Kalops

1 tim 30 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Kalops

Kalops som får stå och småputtra tills köttet är riktigt mört. Det doftar underbart när man lyfter på locket.

Ingredienser

Benfritt nötkött
600 g
1 msk
Gula lökar
2
Morötter
2
Purjolök
½
Salt
1 tsk
Kryddpepparkorn
10
Vitpepparkorn
5
Lagerblad
1
Vatten
5 dl
Vetemjöl
2 msk

Gör så här

  • Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm.
  • Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  • Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök.
  • Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten. Koka upp och låt sjuda 45 minuter. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört.
  • Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  • Servera med potatis och ev en klick matyoghurt.
Markera receptet som tillagat

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per port

Energi:

332 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,4 g
Protein: 38,9 % 31,8 g
Fett: 47,4 % 17,8 g
Kolhydrater: 13,7 % 11,2 g
https://www.arla.se/recept/kalops/