Kalops
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Kalops som får stå och småputtra tills köttet är riktigt mört. Det doftar underbart när man lyfter på locket.
Ingredienser
Benfritt nötkött
|
600 g |
---|---|
1 msk | |
Gula lökar
|
2 |
Morötter
|
2 |
Purjolök
|
½ |
Salt
|
1 tsk |
Kryddpepparkorn
|
10 |
Vitpepparkorn
|
5 |
Lagerblad
|
1 |
Vatten
|
5 dl |
Vetemjöl
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.
Näringsvärden, per port
Energi:
332 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 38,9 % | 31,8 g |
Fett: | 47,4 % | 17,8 g |
Kolhydrater: | 13,7 % | 11,2 g |

