Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle

25 min Huvudrätt Lunch Middag
Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle

Hyvlad och lättkokt zucchini är ett fräscht alternativ till pasta och ett gott tillbehör till lax i ugn toppad med nötter.

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
Hackade hasselnötter
½ dl
3 dl
Citron
rivet skal och saft av ½
Pressade vitlöksklyftor
2
1 dl
Zucchini
700 g
Bulgur
2 dl

Gör så här

  • Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna.
  • Blanda grädde, rivet skal av citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken.
  • Tillaga i mitten av ugnen 10–15 min.
  • Hyvla zucchinin i tunna skivor. Lägg dem i ett durkslag och häll över kokande vatten.
  • Servera laxen med bulgur och zucchini.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

782 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,1 g
Protein: 18,2 % 35 g
Fett: 64,4 % 56,9 g
Kolhydrater: 17,4 % 33,5 g
https://www.arla.se/recept/notpanerad-lax-med-zucchinitagliatelle/