Luftigt örtris
                                
                                     40 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                                    Tillbehör
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Riset är viktigt i det persiska köket. Örtris serveras med fördel till örtfylld fisk.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Basmatiris
                                            
                                     | 4 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1½ liter | 
| 
                                            
                                                Färska örter t.ex. dill, persilja och koriander
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Curry
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Malen gurkmeja
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 3 msk | |
| 
                                            
                                                Potatisar
                                            
                                     | 2 | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
411 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g | 
| Protein: | 8,6 % | 8,7 g | 
| Fett: | 21,5 % | 10 g | 
| Kolhydrater: | 69,9 % | 70,6 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp)