Rulltårtsbakelse

Rulltårtsbakelse

20 min Efterrätt
Rulltårtsbakelserna får persisk smak när man strör granatäppelkärnor och pistagenötter på toppen
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rulltartsbakelse/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
  • Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på.
  • Bred ut sylt på kakan och rulla ihop. Låt svalna.
  • Vispa grädden till ett fast skum.
  • Dela granatäpplet och tryck ut kärnorna.
  • Skär rulltårtan i 3 cm tjocka skivor och garnera med vispad grädde, granatäppelkärnor och hackade pistagenötter.
Klart!

Det går också bra att använda färdig rulltårta.

Energi:

160 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Vatten
1 msk
Fyllning:
Sylt eller mosade bär
2 dl
Garnering:
2 dl
Granatäpple
1
Hackade pistagenötter
1 msk