Saffransris med berberis
•

Ett enkelt sätt att ångkoka riset som gör att det blir mycket luftigt. Här får riset vacker färg och god smak av saffran, pistaschnötter och torkade berberis.
Ingredienser
Basmatiris
|
4 dl |
---|---|
Vatten
|
8 dl |
Salt
|
1 tsk |
2 msk | |
Saffran à 0,5 g
|
¼ pkt |
Hett vatten
|
1 msk |
Torkade berberis
|
1 dl |
1 msk | |
Pistagenötter
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Berberis kan bytas ut mot tranbär.
Näringsvärden, per port
Energi:
470 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 8,6 % | 9,9 g |
Fett: | 26,7 % | 14,2 g |
Kolhydrater: | 64,7 % | 74,9 g |

