Saffransris med berberis
Tillbehör
•
Ett enkelt sätt att ångkoka riset som gör att det blir mycket luftigt. Här får riset vacker färg och god smak av saffran, pistaschnötter och torkade berberis.
Ingredienser
|
Basmatiris
|
4 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
8 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
| 2 msk | |
|
Saffran à 0,5 g
|
¼ pkt |
|
Hett vatten
|
1 msk |
|
Torkade berberis
|
1 dl |
| 1 msk | |
|
Pistagenötter
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Berberis kan bytas ut mot tranbär.
Näringsvärden, per port
Energi:
470 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 8,6 % | 9,9 g |
| Fett: | 26,7 % | 14,2 g |
| Kolhydrater: | 64,7 % | 74,9 g |