Paj med cheddar och vintersallad

Paj med cheddar och vintersallad

60+ min Buffé Huvudrätt Förrätt
Sagolik ostpaj som passar till det mesta. Servera pajen med vår vintersallad på rödkål och lingon som ger både färg och sting åt den milda pajen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paj-med-cheddar-och-vintersallad/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i 4 portionspajformar, ca 10 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajskalen vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt pajerna svalna något.
  • Finstrimla kålen. Blanda sallad, kål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
  • Skär varje paj i 3 bitar. Toppa pajerna med lite sallad och servera resten till.
Klart!
Energi:

165 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 11 g

Ingredienser

50 g
Vetemjöl
2 dl
Ägg
1
Kallt vatten
½ msk
Salt
½ krm
Fyllning:
Ägg
2
1½ dl
Salt
½ tsk
Peppar
½ krm
150 g
Vintersallad:
Rödkål
50 g
Sallad t ex krispsallad
7 dl
Lingon
¾ dl
Olivolja
1 msk
Salt
½ krm
Peppar
½ krm