Boeuf bourguignon
4 tim 30 min
•
Tid: 4 tim
Huvudrätt
Matlåda
Middag
•

Boeuf bourguignon – eller burgundisk köttgryta – är en fransk klassiker med mustiga smaker av rödvin, rökt sidfläsk, vitlök och champinjoner. Det är ett långkok som gör sig utmärkt att laga i god tid, gärna redan dagen innan det ska serveras – smaken blir bara bättre när den fått stå till sig. Perfekt att samla familj eller vänner kring en riktigt rustik middag.
Ingredienser
Högrev
|
900 g |
---|---|
Rökt sidfläsk eller pancetta
|
200 g |
Svenskt Smör från Arla®
|
25 g |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Vetemjöl
|
2 msk |
Gul lök
|
1 |
Morot
|
250 g |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Tomatpuré
|
1 msk |
Rödvin
|
4 dl |
Kalvfond
|
2 msk |
Vatten
|
|
Lagerblad
|
1 |
Hackad färsk timjan
|
3 msk |
Till servering:
Potatis
|
1,3 kg |
---|---|
Pärllökar
|
250 g |
Champinjoner
|
500 g |
Svenskt Smör från Arla®
|
25 g |
Bladpersilja
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
420 kcal
Näringsvärden per portion exklusive tillbehör | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Fett: | 25 g |
Kolhydrater: | 6 g |

