Kalops
Betyg  (173 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Kalops

Kalops som får stå och småputtra tills köttet är riktigt mört. Det doftar underbart när man lyfter på locket.

Antal portioner

Ingredienser

  • 600 g benfritt nötkött
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 12 purjolök
  • 1 tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt

Gör så här:

Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök. Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten. Koka upp och låt sjuda 45 minuter. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar.

Källa:

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 19 g